Pagina's

maandag 15 oktober 2012

RECEPT - ZELFGEMAAKTE MOSTERDSAUS

Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
1 à 2 theelepels mosterd
200 ml (slag)room


Bereiding:
1.) Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Fruit deze licht aan (niet kleuren) op laag vuur.

2.) Voeg de room toe, even doorroeren en voeg daarna ook de mosterd toe. De saus kookt nog een beetje in dus voeg niet in één keer te veel mosterd toe.
Kookt de saus niet in? Een lepeltje bloem kan daar eventueel bij helpen.
Vind je de saus ook te zuur van smaak, dan kun je een klein lepeltje suiker toevoegen als tegenhanger.

3.) Breng de saus op smaak met peper en zout. Eventueel ook (verse of gedroogde) peterselie.

Lekker met tilapiafilet (of een andere witvis) en zuurkoolstamppot.


Variatie:
Vervang de suiker door iets meer honing (naar eigen smaak) voor een lekkere honing-mosterdsaus.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten