Ingrediënten:
1300 gram uien
5 eieren
200 gram crème fraîche
hartige taartdeeg
nootmuskaat, peper en zout
400 gram spekjes
geraspte kaas
Bereidingswijze:
1.) Bak de spekjes in een grote hapjespan. Snijd de uien in ringen. Fruit de uienringen tot ze glazig zijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2.) Klop de eieren los samen met de crème fraîche. Breng ook deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je kunt ook alvast een beetje geraspte kaas toevoegen aan dit eimengsel.
3.) Bekleed een springvorm met de hartige taartdeeg. Schep de helft van de uien in de vorm en giet hier de helft van het eimengsel overheen. Schep ook de laatste uien in de springvorm en ook de tweede helft van het eimengsel. Door de grote hoeveelheid vulling zal misschien het eimengsel niet in 1 keer door alle uien en spekjes heen lopen. Je kunt gerust even roeren zodat het eimengsel elk plekje vervuld.
Maak het geheel af met een laagje geraspte kaas. Lekker is een oude kaas.
4.) Bak de quiche af in 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten