Ingrediënten:
- 200 gram gerookte zalm
- 2 courgettes
- lasagnebladen
- bechamelsaus (2 x 50gram, Grand'Italia)
- 1 liter melk
- geraspte kaas
1.) Maak de courgettes schoon en schaaf en met een kaasschaaf lange slierten van. Denk om je vingers!
2.) Maak de bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op het pakje.
Dit is een van de redenen waarom dit recept zo snel te maken is. Wil je ook de bechamelsaus zelf maken dan heb ik hier nog een recept: smelt 30 gram boter op laag vuur en voeg 30 gram (één flinke lepel) bloem toe. Rustig roeren tot het een luchtig mengsel is. Voeg in één keer 50cl koude melk toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het 10 minuutjes doorwarmen en garen.
3.) De lasagne kan worden opgebouwd: begin met een laagje saus en daarop een laagje lasagnebladen. Bedek de bladen met de courgetteslierten (ruim, maar niet alles) en daar weer op stukjes van de gerookte zalm. Herhaal dit en sluit af met een lasagnebladen en een laagje saus. Strooi als laatste geraspte kaas over de lasagne.
4.) Klaar om in de oven te gaan: 35 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Eetsmakelijk!
love it! i think i need to try this one :D thanks for sharing
BeantwoordenVerwijderenOMG, it looks delicious. You have no idea how hungry I'm now, thanks to you ;-))
BeantwoordenVerwijderenyummie, that looks so delicious!
BeantwoordenVerwijderenX