De boodschappen zijn al gedaan, maar eigenlijk heb je trek in heel iets anders.. Voor deze kerriequiche gebruikte ik het volgende recept, maar wel met de ingrediënten die ik al in huis had. Een beetje variatie, maar net zo lekker! Ik zal het originele recept geven en mijn variatie erbij.
Ingrediënten:
hartige taartdeeg
300gram rundergehakt
2 tl kerriepoeder
1 ui gesnipperd
300gram sperziebonen
4 eieren
250ml slagroom
Bereidingswijze:
1.) Bak het gehakt en bak de ui en het kerriepoeder 3 minuten mee. Bak sperziebonen 5 minuten op hoog vuur mee.
De ui heb ik vervangen door een gele paprika en de sperziebonen heb ik vooraf wel even gekookt. Gewoon, voor de zekerheid.
2.) Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout.
Ik gebruikte 2 eieren. Slagroom heb ik niet altijd in huis, maar crème fraîche eigenlijk wel. Ik heb dus in plaats van slagroom crème fraîche gebruikt.
Door het ei mengsel heb ik ook nog een beetje kerriepoeder toegevoegd.
3.) Schep het gehaktmengsel in een bekleedde springvorm (vooraf ingevet) en giet het eimengsel er daarna overheen.
Daar overheen heb ik nog een beetje geraspte kaas gestrooid voor een lekker knapperig korstje.
Bak de quiche op 180 graden ongeveer 45 minuten.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten