Benodigdheden:
- bladerdeeg (zo'n 8 plakjes)
- 2 (rode) uien
- 1 stronk broccoli
- 4 eieren
- 1 deciliter Blue Band Finesse voor Verrijken (is het originele recept. Je kunt ook een andere crème fraîche gebruiken. In ons recept gebruikten we Blue Band Finesse voor Koken. Dit is geen crème fraîche, maar een kookroom.)
- 1 eetlepel Provencaalse Kruiden
- 1 theelepel tuinkruidenbouillon(poeder)
- 150 gram gekookte achterham (vleeswaren of voorgesneden blokjes)
- 100 gram 60+ kaas (Brie)
Bereiding:
1.) Snijd de uien in ringen en de broccoli in roosjes. Blancheer (kort laten koken) ze samen kort. Snijf ook de Brie in plakjes en eventueel ook de ham.
2.) Bekleed een ingevette ovenschaal (of springvorm) met het bladerdeeg. Eventueel kun je vooraf de plakjes baderdeeg tot een lap rollen.
3.) Zijn de groentes kort gekookt en afgegoten? Dan kun je beginnen aan het vullen van de bladerdeegvorm. Begin met laag ui en broccoli. Daarover de Brie en de ham. Ga net zo lang door totdat de groentes, ham en Brie op zijn.
4.) Klop de eieren samen met de crème fraîche. Voeg de Provencaalse Kruiden en de bouillonpoeder toe. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Dit eimengels giet (verdeeld) over de taart heen.
Als laatste kun je een laagje kaas toevoegen.
5.) De taart gaat 35 à 40 minuutjes in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Voor een vegetarische variatie kun je voor de ham een vleesvervanger gebruiken, maar de ham helemaal weglaten is ook geen probleem. Net zo lekker!
Eetsmakelijk!
Variatie/Inspiratie?
Een andere lekkere hartige taart is broccolitaart met spekjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten