Ingrediƫnten:
300 gram diepvrieszalmfilets
2 middelgrote preien
40 gram boter
1 afgestreken eetlepel tarwebloem
125 ml groentebouillon
200 ml slagroom
citroensap
zout
(versgemalen) peper
Bereiding:
1.) Laat de zalmfilets ontdooien bij kamertemperatuur. Spoel ze even af, droog ze en snijd ze in kleine blokjes.
2.) Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en stoof hierin de prei. Strooi er wat bloem overheen en laat dit onder voortdurend roeren stoven tot het lichtgeel ziet.
3.) Voeg de bouillon en de room toe. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuutjes koken.
Druppel ondertussen citroensap over de blokjes zalm, kruid ze met zout en peper.
4.) Doe de zalm bij de saus. Laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes op het vuur trekken.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten