2 paprika's (rood en groen)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels bloem
0,5 liter visbouillon
100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
350 gram kabeljauwfilet
200 gram (oude) geraspte kaas
12 a 15 lasagnevellen (groen, voorgekookt)
Bereiding:
1.) Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes, net als de ui. Bak beide zachtjes, ongeveer 10 minuutjes. Pers de knoflook uit boven de pan en roer de paprikapoeder erdoor. Daarna de bloem.
2.) Laat het mengsel al roerend even pruttelen. Schenk (al roerend) scheutje voor scheutje de visbouillon erbij en verkruimel de roomkaas erboven. Laat deze saus ca. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
3.) Snijf de vis in kleine stukjes van ongeveer 2cm. Roer de vis en 2/3 van de geraspte kaas door de saus en haal dan de pan van het vuur.
4.) Schep de saus in een ingevette ovenschotel en verdeel daarover enkele lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus. Strooi de rest van de kaas over de lasagne.
De lasagne is klaar om in de oven te gaan! Bak hem in 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden goudbruin en gaar.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten