Pagina's

zondag 6 mei 2012

BASISRECEPT VOOR MUFFINS

Ingrediënten:
50 gram boter of margarine
250 gram bloem
60 gram suiker
2,5 tl bakpoeder
zout
2 eieren
1,5 dl melk

Bereiding:
1.) Meng de bloem, suiker, het bakpoeder en de zout met elkaar.

2.) Smelt de boter en klop de eieren een beetje los. Maak een holletje in de bloem en giet daar de eieren, de melk en de gesmolten boter in. Roer alles tot een stevig beslag.

3.) Het beslag is klaar om mee te vullen. Als je klaar bent kunnen ze 20-25 minuutjes gebakken worden in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze goudbruin zijn.

Variatie 1:
Voeg bij stap 2 kleine stukjes banaan toe. Een beetje prakken indien nodig.

Variatie 2:
Voeg bij stap 2 cacaopoeder toe. Bepaal zelf de hoeveelheid maar let op: cacaopoeder wordt snel bitter als je teveel toevoegd. Neem als richtlijn één theelepel. Snijd ook een brok chocolade in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten