Pagina's

maandag 2 april 2012

RECEPT - PAPRIKASAUS MET UI

Ingrediënten:
- 5 rode paprika's
- 2 à 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- rodewijnazijn
- een bosje peterselie
- suiker, paprikapoeder, peper en zout

1.) Maak de rode paprika's schoon en snijd ze in fijne stukjes. Zo klein mogelijk is het beste. snijd ook de uien in kleine stukjes.

2.) Bak de uien even licht. Voeg daarna de paprika toe en stoof ze. Pers de knoflook. Je kunt knoflook ook gewoon heel fijn snijden. Ikzelf gebruik altijd gewoon een rasp!
Voeg de knoflook ook toe.

3.) Breng op smaak met suiker, paprikapoeder, peper en zout en voeg 3 eetlepels rodewijnazijn toe. Laat alles zo'n 20min rustig stoven. Breng de saus daarna opnieuw op smaak.
Laat de saus net zo lang stoven totdat je zelf tevreden bent. Let wel: de rodewijnazijn kookt in en wordt dus dikker. De saus kan dan gaan plakken aan de pan. Wil je het daarom niet te lang laten sudderen, maar wel een gladde saus? Je kunt altijd de staafmixer gebruiken.

4.) Snijd de peterselie fijn. Strooi dit er pas overheen als je de saus gaat serveren.

Deze saus is een goede pasta saus, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld kabeljauw.
Eetsmakelijk!

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten