Ik heb een quiche Lorraine gebakken. Dit is een hartige taartrecept uit Frankrijk. Het fijne van deze quiche is dat je met dit recept eindeloos kunt variëren. De basisingrediënten zijn ei, kaas en spek.
Ik heb de quiche Lorraine gemaakt met als variatie ui.
Ik heb de quiche Lorraine gemaakt met als variatie ui.
Ingrediënten:
- 3 eieren (voor de variant met ui: 5 eieren)
- 250 gram spekjes
- 200 ml creme fraîche
- hartige taartdeeg
- 4 uien
- peper, zout en nootmuskaat
- 3 eieren (voor de variant met ui: 5 eieren)
- 250 gram spekjes
- 200 ml creme fraîche
- hartige taartdeeg
- 4 uien
- peper, zout en nootmuskaat
1.) Voor mijn variatie snijd ik alvast de uien. Welk voormaat is jouw eigen inbreng (net als de hoeveelheid!) Bak de uien tot ze glazig zijn en goudbruin worden.
2.) Bak de spekjes en meng ze daarna met de uien.
Je kunt ook eerst de spekjes bakken in een grote koekenpan of wok pan en de uien daarna toevoegen, maar om een beter beeld te kunnen geven van de quiche Lorraine en de quiche Lorraine met ui heb ik ze apart gebakken.
3.) Om de vulling van de quiche af te maken, maak je een eimengsel: kluts de eieren samen met de creme fraîche. Breng op smaak met de peper, zout en de nootmuskaat.
Ik heb aan het mengsel ook nog wat gedroogde Parmezaanse kaas toegevoegd (ongeveer 100 gram).
4.) Bekleed ondertussen ook een ingevette springvorm met de hartige taartdeeg. Zorg dat de vellen goed op elkaar aansluiten, zodat de vulling er niet tussendoor loopt.
5.) Doe de gebakken spekjes (en de gebakken ui) in de vorm en giet het eimengsel eroverheen.
Door de uien loopt het ei mengsel minder goed door de vulling. Je kunt voorzichtig nog even roeren zodat het mengsel en de vulling beide goed zijn verspreid.
Als finishing touch kun je nog wat kaas over de taart strooien. Ik heb oude geraspte kaas gebruikt om het extra pittig maken.
6.) De taart is nu klaar om in de oven te gaan. Bak hem op 170 graden ongeveer 35min.
De variatie quiche heeft wat langer nodig vanwege de extra eieren: 35 min-45min.
Veel kookplezier! En wees niet bang om te variëren!
EETSMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten