1.) Ingrediƫnten:
- 6 lasagnebladen
- 450 gram bladspinazie
- 2 eieren
- 250 gram ricotta
- 100 ml slagroom (geklopt, zonder suiker!)
- 2 tenen knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas
2.) Kook de lasagnebladen. Zorg dat ze bladen tijdens het koken niet aan elkaar blijven plakken (lastig weer van elkaar af te halen). Giet ze daar af en laat ze liggen in een beetje koud water.
3.) Bak de spinazie in een hapjespan en laat het slinken. Als het klaar is druk je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
4.) Klop de eieren los en meng ze met de ricotta, de geslagen room en de spinazie. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en de knoflook toe. Je kunt de ze persen met een knoflookpers. Ik heb de teentjes knoflook gewoon even geraspt.
Breng het mengels op smaak met veel peper.
5.) Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne hier in op: eerst 2 vellen pasta op de bodem. Schep een laag ricottamengels op de vellen. Herhaal dit tot dat de pastavellen en het ricottamengels op zijn.
Voor deze lasagne heb je 6 lasagnebladen nodig, maar je kunt de hoeveelheid pasta natuurlijk altijd bepalen naar eigen inbreng!
6.) De lasagne gaat ca. 30 min in de oven om gaar te worden, in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten