Pagina's

woensdag 8 februari 2012

RECEPT: BROCCOLITAART MET SPEKJES


Ingrediënten:
- 2 broccoli
- bladerdeeg
- 125ml creme fraîche
- 2x 200 gram spekjes
- 4 à 5 eieren

 1.) Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze en giet ze af. Bak de spekjes en roer deze door de broccoli.

 


2.) Bekleed een ingevette springvorm met de bladerdeeg en prik er gaatjes in. Het broccolimengsel gaat erin en giet daaroverheen een eimengels: klop eieren samen met de creme fraîche en breng op smaak met kruiden naar keuze (ik gebruik peper, zout en Italiaanse kruiden).

3.) Vouw de randen van het deeg naar beneden (anders worden ze te knapperig). Je kunt het geheel afmaken met een laagje geraspte kaas (brie is een lekkere variant!).


4.) De hartige taart is klaar om de oven in te gaan! 40 tot 45 minuutjes op 200 graden.

5.) De taart is klaar als het deeg gaar is en het eimengsel lekker stevig is geworden. Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten